Ambachtelijk herstel van een scherm

Schermen

Restauratie van klassieker scherm:L met het Engelse wiel en ons vakmanschap.
Engels wiel.jpgHet restaureren van schermen van klassiekers... het is en blijft een nauwkeurig werkje. Vaak zijn geen originele schermen meer te vinden of tegen exorbitant hoge prijzen.

En dat setje via eBay uit een ver land... het is maar afwachten of het wel zal gaan passen en of de foto’s wel kloppen met het echte werk. En hoe lang duurde de bezorging ook al weer? Kortom: in veel gevallen is het verstandiger en vaak goedkoper om gewoon een vakman de klus te laten klaren. Radboud Restoration is als geen ander gespecialiseerd in het restaureren en reproduceren van schermen voor klassieke auto’s.

Bij reparaties zullen we dat altijd doen met oog voor originaliteit en hetzelfde materiaal als waar het schadedeel van gemaakt is. Plamuur en glasvezel om gaten te vullen zult u bij ons niet aantreffen. Wij maken gebruik van hoogwaardig staal en aluminium dat op ambachtelijke wordt be- en verwerkt om reparaties in dezelfde lijn als uw klassieke auto uit te voeren

In sommige gevallen - denk aan onherstelbare schade door aanrijdingen en roest- is restauratie van een klassiek schermdeel niet mogelijk en zal er een nieuw deel gereproduceerd moeten worden. Inclusief alle randen, welvingen, uitsparingen en louvres. En dan beginnen we met een plaat vlak metaal. Succes...

En dat gaat het worden! We beginnen door eerst het ter vervangen deel grof uit te snijden uit een plaat staal of aluminium, van dezelfde kwaliteit als het originele deel. Vervolgens gaan we handmatig buigen, kloppen met vele soorten hamers en maken we gebruik van een zogenaamd ‘Engels wiel’ om bollingen in het metaal aan te brengen. Door continu te meten, passen, aanpassen, meten en passen komen we uiteindelijk tot een redelijk passend model.

Wanneer het model dan bijna gereed is kunnen de ‘final touches’ worden aangebracht als lensranden, montagesteunen en louvres. Wanneer dat helemaal gereed is kan het nieuwe scherm voor uw klassieker op z’n plaats worden aangebracht en gefixeerd. Hierna kan de finale afwerking beginnen. Braampjes worden weg gevijld en deuren afgehangen. Pas wanneer het nog kale scherm 100% goed past wordt het deel weer gedemonteerd, ontvet, gegrond en gelakt in de kleur die het moet hebben. Pas daarna wordt het scherm opnieuw geplaatst en definitief vastgezet en naden gekit indien nodig. Uw klassieker heeft er nog nooit zo strak uitgezien!


Is uw klassieker ook toe aan nieuwe schermen en onderdelen die moeilijk of niet meer zijn te vinden... neem dan contact op met Radboud Restoration. Wij ‘schermen’ met onze kunde en ervaring om uw klassieker de schermen te gegeven die hij/ zij verdiend.

ADRES

Radboud Restoration
Gevestigd op industrieterrein Breekland
Praam 4
1724 BE Oudkarspel

CONTACT

Telefoon: +31 65 34 25 076
E-mail: info@radboudrestoration.nl

facebook-3-512.png

LOCATIE

radboud_kaart.jpg