Louvres in een aluminium motorkap

Louvres in een oldtimer maken

Of het er nu alleen sportief uitziet of dat het een echte ‘luchtige’ functie heeft: louvres in plaatwerkdelen als motorkap en zijschermen zijn belangrijk in het aanzicht van uw klassieker en oldtimer.

Wij passen vaak louvres toe bij rally- en racewagens om een betere koeling te krijgen. Louvres zijn smalle lange openingen in het plaatwerk van sommige automobielen. Deze smalle luchtsleuven hebben meestal de taak om het overschot aan warme lucht uit een motorruimte af te voeren of om juist koele rijwind bij carburateurs en remmen te voeren. Hoe dan ook; naast een beeldschoon uiterlijk hebben louvres ook daadwerkelijk een belangrijke functie

Het maken van louvres kan in vele materialen al zien wij vooral toepassingen in metaal en aluminium. Niet alleen uw ‘oude’ motorkappen kan worden voorzien van louvres, ook bij nieuw plaatwerk dat wordt gebruikt voor restauraties passen we louvres toe. Louvres ‘zetten’ is een verdraaid secuur en specialistisch werkje. Niet alleen moet je uiterst nauwkeurig weten én meten voordat je de zaag in het plaatwerk zet, het vervolgens uitbuigen van de louvres is ook een vak apart. Bij vlak plaatwerk gaat dat nog wel met z’n tweeën, maar een gebogen motorkap is een heel ander verhaal. De welvingen van het plaatwerk zorgen voor een extra moeilijkheid in het aanbrengen van de louvres. Gelukkig heeft Radboud Restoration erg veel ervaring in specialistisch metaalbewerken en is het aanbrengen van louvres een opdracht die we met veel overgave en werkrust kunnen en willen uitvoeren.

Alfa_Romeo_6C_2500_Sport_089.jpg

Alfa_Romeo_6C_2500_Sport_091.jpg

Nadat de lijnen zijn uitgezet op het plaatmateriaal worden de eerste snedes gezet, keurig achter elkaar met gelijke afstand. Vervolgens wordt met een ponsmachine het metaal aan één zijde in een vloeiende beweging omhooggeduwd. We stoppen juist aan het einde van de snede. Het bewerken kent geen weg terug – gestansd is gestansd en gebogen is gebogen. Het moet in één keer goed zijn en dat kan alleen wanneer je voldoende ervaring hebt opgebouwd.

Groot voordeel voor uw is dat deze specialistische kennis, kunde en gereedschappen Radboud Restoration in huis heeft en u of wij niet naar andere partijen hoeven uit te wijken. Het bewaken van kwaliteit van een reparatie- of restauratieproces wordt hiermee gegarandeerd. Dat scheelt ons tijd, u geld en zorgt voor beiden een overzichtelijk verloop van de opdracht. U wilt toch ook graag zo goed en snel mogelijk weer kunnen genieten van uw klassieker?

ADRES

Radboud Restoration
Gevestigd op industrieterrein Breekland
Praam 4
1724 BE Oudkarspel

CONTACT

Telefoon: +31 65 34 25 076
E-mail: info@radboudrestoration.nl

facebook-3-512.png

LOCATIE

radboud_kaart.jpg